top of page
Billede 09-05-23 16.49_edited.jpg

OMRÅDET

Casa Mauletta indbyder til ro og afslapning, enten ved poolen, på terrassen, eller i et hyggehjørne et sted i haven. Men er du mere til oplevelser og kultur, er der et utal af muligheder både i nærområdet og lidt længere væk.

NÆROMRÅDET

Nærområdet byder f.eks på både små og større vandreture, badning i varme termalske bade eller kolde naturpools, MTB ture, trøffelture, ridning, madlavningskurser, vinsmagninger på små hyggelige vingårde samt kulturelle oplevelser i små og lidt større middelalder byer.

Det er tillige muligt at leje cykel på Casa Mauletta og på egen hånd cykle ud i det blå :) 

TRASIMENOSØEN

Trasimenosøen er vandet i/ved Umbrien, da regionen ligger midt i landet og derfor ingen kyst har. Det er muligt at bade i søen på udvalgte steder, hvis man gerne vil bade i andet end poolen. Man kan tillige opleve den meget hyggelige by Castiglioni del Lago, eller sejle med båd ud til Isola Magiore, der er en lille hyggelig ø i søen, med et par restauranter og mulighed for en lille vandretur øen rundt. I bil kan Trasimenosøen nås på ca 40 min. 

Det findes næsten ikke noget bedre end at opleve Umbrien på en Vespa. Disse kan lejes tæt på Trasimenosøen. 

PERUGIA

Perugia er Umbriens ”hovedstad”.  Den er en mindre storby med ca 160.000 indbyggere, og kan nås i bil på under en time. Byen byder på fine shoppingmuligheder, samt et væld af kulturelle oplevelser. 

CORTONA

Vender man næsen mere mod Toscana, kan byen Cortona nås på ca 50 min. og kan klart anbefales. En super hyggelig og stemningsfyldt by med fokus på kunst og kunsthåndværk, og med masser af muligheder for en god bid mad. 

ASSISI

Er man til det kulturelle, er et besøg i Assisi måske det rigtige – her ligger Frans af Assisi – grundlæggeren af Franciskanerordenen, begravet i Basilica di San Francesco. Både byen og kirken er klart et besøg værd. Assisi kan nås på ca 1 time.

Nærliggende by

LIDT LÆNGERE VÆK

MARMORVANDFALDENE

Har man lyst til en lidt længere tur mere sydpå, er marmorvandfaldene i det sydlige Umbrien klart et besøg værd. Disse ligger en god times tid væk. På vejen til, eller fra, Marmorvandfaldene, vil det være oplagt at lægge vejen forbi Orvieto – en af de lidt større middelalderbyer i Umbrien. Byen er grundlagt på toppen af en piedestal af røde vulkanklipper, og under byen findes hundredevis af huler og kilometervis af gange lavet af Etruskerne. 

MONTALCINO / MONTEPULCIANO

Er man vin interesseret, er Brunello'ens hjemby, Montalcino, en god times kørsel væk. Undervejs kan man med fordel besøge Montepulciano, der er kendt for kvalitet indenfor både læder og kunsthåndværk – ligesom der er også her er fokus på vin.
I slutningen af november og indtil jul byder Montepulciano desuden på et imponerende julemarked, der hvert år besøges af både italienske og udenlandske turister i hobetal.

 

FIRENZE

Firenze kan nås på 1,5 time både i bil eller med tog, og er klart et godt mål for en dagstur, hvis man ikke har været der før. En smuk og romantisk by med masser af shopping muligheder, fantastisk arkitektur, samt kulturelle oplevelser.  

ROM

Sidst men ikke mindst – alle veje fører til Rom.... og Rom kan også nås både i bil og med tog på ca 1,5 time.  

Rom er svær at se på en dag, men man kan da smage lidt på den, hvis ikke man før eller efter et besøg på Casa Mauletta snupper nogle dage til at opleve Italiens skønne hovedstad. 

orvieto_farvet.jpg

"Italiens bølgende bakker, tidløse kunst og smagssymfoni i hver tår espresso kan blive hængende i sjælen som evige romantiske minder.

bottom of page