top of page
Billede 01-12-22 18.51_edited.jpg

VORES HISTORIE

Igennem mere 25 år er langt de fleste af vores sommerferier blevet tilbragt i Italien. Da vores børn var små mest på campingpladser, men senere på små hyggelige agriturismo'er eller B&B steder. Vi blev mere og mere fascinerede af livet på disse steder og drømmen om selv at starte noget lignende en dag blev født. 

I efteråret 2018 besluttede vi at tage orlov et par måneder henover vinteren og prøve at bo i Italien på det mest kedelige og turistfattige tidspunkt, og da vi efter dette stadig var vilde med tanken om at flytte herned og starte vores eget, gik vi i gang med at kigge på områder og huse. Vi vidste fra starten at det skulle være et roligt sted med en lidt større grund helst med både vinplanter og oliventræer. Så, vi når vi ikke hygger om vores gæster, kan være vin- og olivenolie farmere. 

I sommeren 2020 fandt vi vores sted, som vi overtog d. 8. september – overtagelsen gjorde vi til en fælles begivenhed sammen med vores børn ...på trods af Covid. 

I det stedet var en delvis ruin og skulle bygges helt om, var der behov for en omfattende renovering. Planer blev lagt, og vores italienske rådgiver skulle sørge for diverse tilladelser samt kontakt til håndværkere så der kunne komme gang i projektet. 

Det viste sig dog ikke at være så nemt hverken at finde håndværkere eller at få de nødvendige tilladelser. Covid havde som alle ved rigtig hårdt fat i Italien helt fra starten, og det gjorde at der var en endnu større forsigtig med at lukke samfundet op igen. Og som de fleste ved fulgte mange udfordringer med stigende priser, leveringsproblemer og med krigen i Ukraine forværredes det hele yderligere.  

Desværre viste det sig først muligt at komme i gang med renoveringen d. 22/2-2022. 

I følge vores kontrakt skulle håndværkerene være færdige på Casa Mauletta d. 1/8-2022. Det skete dog slet slet ikke. Men trods de mange udfordringer har vi holdt skruen i vandet og glæder os meget til vores nye liv som værter på Casa Mauletta.

NAVNET MAULETTA

Navnet Casa Mauletta har sin egen lille historie.

Casa – ja det betyder hus på italiensk så det ligger lige til højrebenet... Mauletta kommer af at vores søn gennem år har brugt ordet Maul i stedet for mor, og så er det meget italiensk at sætte et ”etta” på.... og det viser sig faktisk, at der findes et lille område lidt udenfor Torino der hedder Mauletta.... så ordet findes på italiensk, og det blev vedtaget at holde fast i det.

Maul Dorthe
bottom of page